luni, 14 noiembrie 2011

Regulament Festival-Concurs Medias-Cetate Seculara 2011

REGULAMENTUL FESTIVALULUI CONCURS „MEDIAŞ CETATE SECULARĂ”
EDIŢIA a XXVIII-a, 2-3 DECEMBRIE 2011
1. Pentru ediţia a XXVIII-a, concurenţii pot participa la două categorii (secţiuni):
a)     Solişti folk;
b)     Grupuri folk;
2. Vârsta minimă trebuie să fie de 14 ani împliniţi la data înscrierii. Concurenţii vor înmâna organizatorilor o copie dupa buletinul /cartea de identitate în prima zi a  Festivalului.
3. Perioada de înscriere este 25.10 – 25.11.2011.
4. Înscrierea pentru etapa de preselecţie se va face completând formularul de participare pe pagina asociatiei Medias Cetate Seculara:  http://www.medias-cetateseculara.ro/ şi transmiterea obligatorie prin e-mail la adresa contact@medias-cetateseculara.ro, a unei înregistrări audio ca şi demo (1 cântec în interpretare proprie, în format MP3). Fiecare potenţial concurent, va primi prin e-mail confirmarea recepţionării formularului completat şi a cântecului transmis ca demo, în maximum 48 de ore.
5. Validarea participării la Festivalul Concurs Mediaş-Cetate Seculară 2011, se va face în data de 26.11.2011, dată la care lista concurenţilor admişi va fi afişată pe site.
6. Concurenţii vor fi înştiinţaţi şi telefonic/email până la data de 27 noiembrie 2011dacă au fost admişi/respinşi la preselecţie.
7.Vor fi selectaţi maxim 20 de  concurenţi (solişti/grupuri folk). În cazuri excepţionale, organizatorii îşi rezervă dreptul de a mări sau micşora numărul de concurenţi, in conformitate cu ierarhia rezultată în etapa de preselecţie.
8. Concurenţii (solişti şi grupuri) vor prezenta în concurs două melodii folk.Cântecele prezentate în concurs trebuie să fie interpretate în limba română. Pentru fiecare cântec prezentat în concurs, trebuie menţionat compozitorul şi textierul.
 9. Ordinea de intrare în scenă se va stabili de către organizatori, prin tragere la sorţi, după finalizarea înscrierilor şi validarea concurenţilor. Din motive obiective, în prima zi a Festivalului, înainte de începerea concursului, concurenţii  pot schimba între ei ordinea de intrare în concurs, dacă au căzut de comun acord între ei, cu acordul organizatorilor.
10. Criteriile de evaluare şi punctare a concurenţilor în ordinea importanţei lor sunt:
- Interpretarea;
- Compoziţia muzicală  -  se va aprecia şi puncta de către juriu prezentarea în concurs a   compoziţiilor muzicale proprii;
- Prezenţa scenică;
- Impresia artistică;
- Originalitatea.
11. Evaluarea reprezentaţiilor în seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociației: www. medias-cetateseculara.ro). Juriul concursului are întreaga autoritate de rezolvare a unor situaţii neprevăzute.
PREMIEREA LAUREAŢILOR
TROFEUL MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ – se acordă pentru solistul sau grupul folk ce întruneşte cel mai mare punctaj din partea juriului.
La fiecare din cele două secţiuni (solişti folk/grupuri folk) se vor acorda 3 premii(premiul I, II si III) şi 2 menţiuni.
Valoarea premiilor este:
TROFEUL MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ – 1000 lei
Premiul I – 700 lei (pentru fiecare secţiune)
Premiul II – 500 lei (pentru fiecare secţiune)
Premiul III – 300 lei (pentru fiecare secţiune)

De asemenea, se vor mai acorda:
- premiul de popularitate (votul aparţine publicului spectator);
- premiul special al juriului (300 lei);
- premiul Asociaţiei Dianthus Mediaş (300 lei);
- premii din partea sponsorilor.
Valorile premiilor sunt brute. Concurenţii premiaţi vor evolua în spectacolul de Gală al Festivalului. Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.
 CAZAREA PARTICIPANŢILOR
Organizatorii asigură pentru concurenţii admişi cazare gratuită (pensiunea Casa Honterus din Medias – locaţie aflată în apropierea Sălii Traube, locul unde se va desfasura evenimentul). Participanţii care doresc cazare la hoteluri din Mediaş o vor face în nume personal şi contra cost.
Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa de email contact@medias-cetateseculara.ro  sau la numerele de telefon:
0744.617.584 sau 0755.077.377 - persoană de contact Adela Deac
0722.340.523 - persoană de contact Ioan Ivan
0742.972.897 - persoană de contact Lea Muszka.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu